Rodinná firma Konkoly

Detaily technologie uzení a zrání spolu se složením směsi použitého koření je přísně střežené rodinné tajemství, podobné české Becherovce nebo americké Coca – Cole.

Kvalitní výběrové vepřové maso, slanina, klasická sůl, česnek, sladká a pálivá paprika spolu s tradičním studeným uzením dávají neodolatelnou a nenapodobitelnou chuť maďarským klobásám známých po celé Evropě. V rodinné firmě Konkoly se po několik generací předávají neocenitelné zkušenosti. Třebaže tamní uzenáři používají moderní technologie, zachovávají tradiční chuťový zážitek klobásy. Úcta k tradicím jim velí používat pouze klasické suroviny bez chemických přídavků. V souladu s letitými tradicemi jsou klobásky ručně vázané. Výrobci je pak kladou do udírny, kde probíhá studené uzení na dubovém dřevě. Po uzení se nechávají klobásy ještě minimálně 30 dní dozrát. Až poté se dostanou do našich obchůdků a pak i k vám na stůl.

Za svou kvalitu vděčí především pečlivému výběru surovin – papriku dodává soukromý pěstitel János Krasnyanski. Za své pěstitelské úspěchy již získal řadu ocenění. Česnek také pochází od místních pěstitelů. Nejnáročnější je výběr masa. Rodina Konkoly dbá na to, aby vepřové pocházelo jen z ověřených a kvalitních chovů.